Petrović: Revanširat ćemo se Slobodi

slavko_petrovic_fk_zeljeznicar

Fudbaleri Željezničara u subotu na Grbavici dočekuju ekipu Slobode u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je u prethodnoj utakmici u gostima protiv Širokog Brijega prekinuo niz pozitivnih rezultata kada je poražen s 1:0. U susretu sa Slobodom u taboru Željezničara očekuju pobjedu.

Trener Željezničara Slavko Petrović smatra da se Sloboda ne smije potcijeniti, bez obzira na trenutno stanje u tom klubu.

– Sloboda se našla u krizi kao što se svima desi, ali su je uspješno prevazišli. Oni nisu izgubili posljednje četiri utakmice. Mnogi potcjenjuju Slobodu koja se prošle godine do samog kraja borila za titulu. Oni i danas imaju kvalitetnu ekipu i tako će se predstaviti ovdje – rekao je Petrović.

Dodao je da Željezničaru ništa drugo ne preostaje nego da po svaku cijenu uzme tri boda.

– To ćemo nastojati postići i da im se revanširamo za prvu utakmicu u Tuzli. Što se tiče ekipe, tu neće biti velikih promjena u odnosu na utakmicu protiv Širokog Brijega – poručio je trener Željezničara.

Nogometaš “plavih” Siniša Stevanović smatra da stanje u tuzlanskom klubu nikoga ne treba zavaravati.

– Ne treba ih potcijeniti, ali ipak moraju da znaju gdje dolaze. Imali smo niz od deset utakmica bez poraza, koji smo nezrelo i nesretno prekinuli protiv Širokog – rekao je Stevanović.

Smatra da se Željezničar zbog toga sutra mora iskupiti pred domaćom publikom.

– Podrška navijača nam je od izuzetne važnosti i pozivam ih da sutra dođu u što većem broju – zaključio je.

U timu Željezničara neće biti Darka Markovića koji je u prošlom kolu dobio treći žuti karton. Križman, kako je Petrović kazao, ima manjih problema ali će najverovatnije nastupiti.

Ova dva tima dosad su se sastajali 39 puta u prvenstvu, a ovosezonski duel u Tuzli okončan je u korist domaćina 2:0.

Utakmica između Željezničara i Slobode počinje u 16 sati.