kvalifikacije za "kl"

Jakirović: Pred nama je susret decenije

jakirovic zrinjski
Foto: Bljesak.info

Zrinjski je u slovačku prijestonicu otputovao čarter letom iz Mostara, a utakmica se igra u četvrtak od 20:30 sati

Nogometaši Zrinjskog otputovali su jutros u Bratislavu gdje ih u četvrtak očekuje uzvratni susret playoff runde Uefine Konferencijske lige protiv slovačkog prvaka Slovana.

– Slovaci najavljuju da je to za njih utakmica godine, onda je za nas minimum utakmica decenije. Imamo šansu generacije da zaokružimo ovu priču koja je počela prošle sezone i niko od nas sretniji ako u tome uspijemo. Čeka nas zahtjevan utakmica, potpuno drukčija od one u Mostaru – izjavio je uoči polaska trener trenere “Plemića” Sergej Jakirović.

Ako Zrinjski obrani prednost 1:0 iz prvog susreta postat će prvi bh. klub koji se plasirao u grupnu fazu nekog evropskog natjecanja.

Među navijačima bh. prvaka vlada euforija nakon što je Zrinjski u prvom susretu ne samo pobijedio već potpuno nadigrao Slovan, no Jakirović poziva na oprez.

– Preiskusni smo da upadamo u euforiju. U Bratislavi će to biti potpuno drugih 90 minuta. Slovaci od prve sekunde najavljuju ofanzivu i mi moramo znati agresivno odgovoriti, moramo biti kompaktni i moramo se znati braniti u pojedinim trenucima utakmice.

Nemanja Bilbija, koji je svojim pogotkom u 89. minuti donio pobjedu Zrinjskom u prvoj utakmici, poručio je kako se njegova ekipa neće braniti.

– S obzirom da smo odigrali odličnu prvu utakmicu i da imamo prednost vjerujemo da možemo doći do tog cilja i proći u grupnu fazu. Ne smijemo se braniti, trebamo težiti prema protivničkom golu. Prvi put smo u ovoj situaciji i ako momci odigraju kao prije sedam dana možemo ostati neporaženi u Bratislavi – poručio je Bilbija.

Zrinjski je u slovačku prijestonicu otputovao čarter letom iz Mostara, a utakmica se igra u četvrtak od 20:30 sati.