Janjoš: Očekuje nas zahtjevna utakmica sa Krupom

fk sarajevo janjos

Nogometaši Sarajeva u 5. kolu Lige za prvaka u nedjelju na Koševu dočekuju ekipu Krupe.

Nakon naporne sedmice u kojoj je “Bordo” tim odigrao dva teška susreta, derbi sa Željezničarom i polufinalne Kupa BiH protiv Mladosti, trener Mehmed Janjoš na pres-konferenciji kazao je “da se u klubu sada okreću predstojećem susretu s Krupom i nastavku borbe za sam vrh tabele”.

– Sitaucija u ekipi je dobra, raspoloženje odlično, pogotovo poslije plasmana u finale Kupa. Moramo biti spremni da odgovorimo vrlo zahtjevnoj utakmici protiv Krupe, koja je po meni hit sezone. To je ekipa koja sjajno igra, koja je sjajno vođena, a pogotovo sada kada joj se ukazala prilika da bude četvrta na tabeli, jer ako Sarajevo ili Željezničar osvoje Kup četvrtoplarana ekipa ide u evropska takmičenja. To je dodatni motiv za Krupu. Mi ulazimo maksimalno koncentrisani. Vidjeli smo kako je Krupa pravila probleme Željezničaru na Grbavici i kako je pobijedila Slobodu. Prema tome, ni jednog momenta nema opuštanja. Smatram da će mi sa ovom utakmicom matematički definitivno obezbijediti izlazak u Evropu – kazao je Janjoš.

Trener Sarajeva u susretu s Krupom neće moći računati na Novakovića, koji ima tri žuta kartona, te povrijeđene Rustemovića i Balića.

Prvotimac Perica Ivetić ističe da je cilj igrača Sarajeva u svakoj utakmici pobjeda, ali da do nje ovog puta neće lako doći “jer je Krupa jako dobra ekipa”.

– Klub je dobro posložen, imaju dosta dobrih pojedinaca, koji su se iskazali tokom prvenstva. Ovu utakmicu moramo maksimalno ozbiljno shvatiti, Na Koševu malo teže pobjeđujemo, ali ovo je prilika da sve demantujemo i odigramo jednu dobru utakmcu. Želimo da pobijedimo i da se ravnopravno uključimo u trku za samo vrh, a što ne reći i za titulu – rekao je Ivetić.

Susret Sarajevo – Krupa igrat će se u nedjelju od 17 sati na stadionu “Asim Ferfatović Hase” od 17 sati.