Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Janjoš: Zadnji rezultati nam daju za pravo da budemo optimisti

janjos predstavljanje (3)

Nogometaši Sarajeva u 16. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju na Koševu dočekuju ekipu Mladosti.

Šef Stručnog štaba “bordo” kluba Mehmed Janjoš na današnjoj pres-konferenciji kazao je da je njegov tim dobro iskoristio pauzu u prvenstvu, te da s optmizmom očekuje predstojeći susret.

– Radili smo 15 dana u našem kampu na Butmiru. Procijenili smo da nam nisu neophodne mini pripreme na kraju sezone. Situacija u ekipi je dosta dobra. Zadnji rezultati nam daju za pravo da budemo optimisti. Zadnje igre Sarajeva pokazuju da polako dolazimo u željenu formu i da ostvarujemo rezultate koji se od nas očekuju – kazao je Janjoš.

Kada je u pitanju igrački kadar Janjoš je naglasio da u sastavu sigurno neće biti Amer Bekić i Pero Ivetić koji imaju po tri žuta kartona, povrijeđeni Marko Mihojević je počeo da trenira, a da centarfor Mersudin Ahmetović već 10 dana trenira smanjenim intenzitetom te da sigurno neće biti u početnom sastavu.

– Ko god izađe na teren mora pružiti maksimum. Sarajevo ima igrački kadar koji može i mora da učini sve da na Koševu odigra dobru utakmicu, da se bori svih 90 minuta, a kada to radi onda rezultat nikad neće izostati – istakao je Janjoš.

Govoreći o protivniku, Janjoš navodi da je Mladost “odlična i homogena ekipa, koja je imala sjajnu seriju bez poraza”.

– Poslije toga su ušli u krizu rezultata, ali na zadnjem susretu protiv Radnika odigrali su odličnu utakmicu. To je ekipa koja se vraća i koja zna da igra i da se dobro postavi na terenu. Sarajevo i Mladost se dobro poznaju, tako da ne vjerujem da tu može biti velikih iznenađenja. Očekujem da će to biti vrlo teška utakmica – zaključio je Janjoš.

Prvotimac Dušan Hodžić također smatra da njegov tim može nastaviti seriju dobrih rezultata.

– Imali smo dobar niz u zadnje tri-četiri utakmice. Dosta smo podigli samopuzdanje. Ekipa Madosti je čvrsta i homegana, ostvarila je seriju od devet utakmica bez poraza, sada su ušli u malu krizu, ali smatram da ćemo pobijediti u nedjelju. Na našem terenu smo uvijek favoriti, nadam se da ćemo osvojiti tri boda i obradovati našu publiku – kazao je Hodžić.

Susret Sarajevo – Mladost igrat će se u nedjelju na stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 13 sati.