Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Jara je Cavaniju dobacio: “Stari će ti guliti 20 godina u zatvoru”

29/06/2015

“Božji prst”, kako su čileanski novinari neukusno nazvali odvratni potez defanzivca njihove reprezentacije na utakmici četvrtfinala Copa Americe protiv Urugvaja, za koji je kasnije kažnjen s tri utakmice suspenzije, nije jedino čime je Jara provocirao suparnika.

Kako otkriva Mario Rebollo, pomoćni trener urguvajske reprezentacije, Jara je Cavaniju dobacivao uvrede na račun oca:

[pull_quote_right]Njegovi proživljavaju pakao, ali vjerujte da ni nama nije lako, izjavio je Cavani[/pull_quote_right]

“Stari će ti guliti 20 godina jer je ubio malog na motoru”, dobacivao je protivniku ne bi li ga izbacio iz takta zbog tragedije koja se dogodila dan prije utakmice.

Naime, Cavanijev otac Luis skrivio je nesreću nakon koje je preminuo 19-godišnji motociklist, a sada čeka suđenje u pritvoru. S obzirom da je nehotično prouzrokovao tragediju za koju se kaje i priznaje krivicu, smješten je u zatvor otvorenog tipa, pišu urugvajski mediji.

Cavani je nakon nesreće i mladićeve smrti izrazio žaljenje i saučešće njegovoj porodici:

“Osjećam se užasno zbog onog što se dogodilo i iz dubine srca nadam se da se moja i porodica preminulog mogu naći i porazgovarati kao ljudi. Njegovi proživljavaju pakao, ali vjerujte da ni nama nije lako”, izjavio je Cavani koji je nakon crvenog kartona i ispadanja Urugvaja s Cope, otišao u Urugvaj kako bi bio s porodicom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.