transparent

Jasna poruka navijača Sarajeva šta misle o čelnicima NSBiH

horde poruka savezu 11

Strašno je recimo da o skandalu u kojem su učestvovali sada već bivši nogometaši Zvijezde 09, a tiče se namještanja utakmica, više niko ne govori

Lider BH Telecom Premijer lige FK Sarajevo danas je bez većih problema savladalo Zvijezdu 09 i tako nastavio pohod ka tituli prvaka. Tim sa Koševa sve je riješio u prvih 45 minuta susreta kada su pogađali Tatar (15.), Velkoski (27.) i Ahmetović (34.). Jedini gol za goste postigao je u 21. minutu Jovović.

Za sada jedini koji uspješno prate tim sa Koševa su nogometaši Zrinjskog, ekipe koja suvereno vlada bh. fudbalom posljednjih nekoliko godina. Mostarci su jučer duboko u sudačkoj nadoknadi zabili za 2:1 protiv Tuzla Cityja u gostima, tako da je razlika između njih i lidera ostala nepromjenjena (pet bodova) i nakon 18. kola.

Razlika bi možda bila i veća da u prošlom kolu nije viđen cirkus kakav se rijetko viđa na nogometnim terenima, kada je zahvaljujući sramotnoj odluci suca u derbiju Zrinjskog i Sarajeva tim iz Mostara došao do boda u finišu meča. Bio je to samo nastavak sramotnih dešavanja na bh. nogometnim terenima koja traju već nekoliko godina. A, nastavljeno je i ove sezone.

Regularnost takmičenja skoro da je uništena, ne samo sramotnim suđenjem. Strašno je recimo da o skandalu u kojem su učestvovali sada već bivši nogometaši Zvijezde 09, a tiče se namještanja utakmica, više niko ne govori. Guranje skandala pod tepih, svakojakih, postalo je pravilo u radu aktuelne garniture u NSBiH.

No, navijači polako počinju da se bude. Shvaćaju da način na koji Nogometni savez BiH gospodari bh. fudbalom, taj isti fudbal vodi u propast. Navijači Slobode već duže vremena šalju jasne poruke čelnicima krovne kuće bh. fudbala. Danas su im se pridružili navijači tima sa Koševa, koji su na utakmici protiv Zvijezde 09 poslali jasnu poruku šta misle o ljudima koji sjede u NSBiH. Na sjevernoj tribine popularne Horde zla okačile su transparent s jasnom porukom…