Fudbal

proširite ligu

Jasna poruka Savezu: Sloboda podržala Čelik i Zvijezdu 09

11/06/2020

Ovo bi bio najbolji izlaz nakon naglog završetka prvenstva, a sa druge strane doprinijelo bi poboljšanju razvoja domaćeg prvenstva

Fudbalski klub Sloboda Tuzla objavio je saopštenje za javnost i tu otkrio svoje stavove o prijedlogu za proširenje Premijer lige sa 12 na 14 klubova.

Tuzlaci, kako su istakli, podržavaju i razumiju težnje Zvijezde 09 i Čelika da se izbore za premijerligaški status što bi značilo da će se liga proširiti na 14 klubova.

“FK Sloboda zauzela je stav o mogućem proširenju BH Telecom Premijer lige sa 12 na 14 ekipa u sezoni koja je pred nama. Iako je na vrijeme se odmakla od zone ispadanja, Sloboda se isto tako, nakon zadnjeg odigranog kola prije prekida prvenstva zbog pandemije COVID-19, vrlo lako mogla naći na mjestima koja vode u niži rang takmičenja i biti u istoj situaciji u kojoj se trenutno nalaze NK Čelik i FK Zvijezda 09.

Razumijemo i podržavamo intenciju klubova da se od sljedeće sezone Premijer liga igra u širem formatu, kao i nastojanje i želju klubova da ostanu u najjačem rangu bh. fudbala. Ovo bi bio najbolji izlaz nakon naglog završetka prvenstva, a sa druge strane doprinijelo bi poboljšanju razvoja domaćeg prvenstva”, saopšteno je iz FK Sloboda Tuzla.

I iz redova Slobodinog gradskog rivala Tuzla Cityja odlučili su podržati Čelik i Zvijezdu 09.

– S obzirom da je Tuzla Cityju učinjena velika nepravda, jer nam nije omogućeno da na terenu ostvarimo naš cilj ove sezone, a to je plasman među četiri najbolje ekipe i izlazak na evropsku scenu, smatramo da će u NSBiH imati više sluha prema ekipama koje se bore za opstanak – navodi se na zvaničnoj internet stranici Tuzla Cityja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.