Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šta otkriva snimak

Je li gol Cityja protiv Reala bio neregularan?

83b749d4-c1a7-4fbc-82ac-d60f057b353e
Foto: Twitter

Nakon što je Vinicius Junior postigao vodeći pogodak Reala u 38. minuti, belgijski ofanzivac izjednačio je golčinom u 67. minuti

Kevin de Bruyne zabio je za 1:1 (što je bio i konačan rezultat) u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja, koja se igrala na stadionu Santiago Bernabeu.

Nakon što je Vinicius Junior postigao vodeći pogodak Reala u 38. minuti, belgijski ofanzivac izjednačio je golčinom u 67. minuti.

Jack Grealish došao je do lopte i dodao Ilkayu Gundoganu, a njemački veznjak lagano je namjestio loptu De Bruyneu, koji je puknuo iz prve i snažno pogodio donji desni kut Realova gola. Golman Thibaut Courtois se bacio, ali nije imao šanse jer je lopta išla prevelikom brzinom.

“Lopta bila vani”

Ipak, odmah nakon utakmice na društvenim mrežama pojavila se snimka iz TV prijenosa na beIN televiziji, prema kojoj je lopta u akciji prije ove izašla iz igre. Sudac utakmice nije tada sudio aut pa je nekoliko trenutaka kasnije De Bruyne zabio nakon što je Real ponovo izgubio loptu.

BeIN je svojom obradom snimke utakmice došao do zaključka da je lopta bila vani pa nije sigurno koliko je ista procjena precizna, ali zasad se čini da je u akciji prije akcije za gol Manchester Cityja trebao biti suđen aut jer je lopta bila izvan terena.

Ovu situaciju je za Radio Marcu pojasnio sudački ekspert Pavel Fernandez. On tvrdi da se VAR nije mogao uključiti jer se, kao što smo i naveli, radi o promjeni posjeda.

“VAR to ne može provjeriti jer je faza napada Engleza počela kasnije, nakon što je Camavinga izgubio loptu”, rekao je Fernandez.