Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

andres iniesta

Jedan od najboljih veznjaka svih vremena otvorio dušu

iniesta place

Iniesta nije pokušao odgovoriti šta je uzrokovalo depresiju kod njega. Najgore je, kaže, bilo kad je Jose Mourinho vodio Real Madrid

Gledajući kakav je nogomet igrao Andres Iniesta, malo ko bi pomislio da u njegovom privatnom životu nije bilo baš sve tako savršeno.

No, slavni španski veznjak otkrio je drugu stranu medalje.

“Prelaziš u svijet iluzije, nemaš ništa, ne osjećaš ništa. Samo sam čekao da padne noć kako bih popio pilulu i odmorio se. Kad patiš od depresije, to nisi ti. Postaješ ranjiv i teško je u takvim trenucima kontrolisati život. Jedina radost bio mi je odlazak psihologu. Na seanse bih dolazio i 15 minuta ranije”, otkrio je Iniesta.

Iniesta nije pokušao odgovoriti šta je uzrokovalo depresiju kod njega. Najgore je, kaže, bilo kad je Jose Mourinho vodio Real Madrid.

“On je bio ključna komponenta u lošim odnosima Barcelone i Reala. To je prelazilo granice radikalnog. Štetilo je i reprezentaciji. Nerealne scene. Nije to više bilo jednako rivalstvo, vidio si mržnju. Nepodnošljivo.”

Komentarisao je i odlazak Julena Lopeteguija s mjesta selektora Španije nekoliko dana prije početka Mundijala u Rusiji.

“Kad nešto krene po zlu, obično tako i završi. Posljednja utakmica bila je šlag na tortu. Fernando Hierro prije utakmice je razgovarao sa mnom, kao i ranije, ali nisam razumio zašto me protiv Rusije ostavio na klupi. Nisu me zanimali njegovi odgovori, samo sam htio na teren.”