Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ješić pred debi na klupi Sarajeva: Neka se protivnici prilagođavaju nama (FOTO)

jesic2

Srbijanski trener Miodrag Ješić sutra će debitovati na klupi Sarajeva kao šef stručnog štaba aktuelnog šampiona BiH. Protivnik “bordo” tima na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” biće Vitez koji je u odličnoj formi.

No, Ješića to ne zabrinjava, te ističe kako ima namjeru da njegov tim nametne ritam, pa neka protivnik prilagođava stilu igre njegove ekipe.

“Upoznat sam sa svim dešavanjima u poslednje vreme u Premijer ligi BiH. Naravno da znam kakav nas protivnik čeka. Vitez igra dobro, gledao sam snimke njihovih utakmica i imam sve što mi je potrebno da pripremimo utakmicu. Svakog protivnika ozbiljno ćemo shvatiti i analizirati, to je neupitno. Međutim, ono što želim od Sarajeva, a to nam i reputacija kluba nalaže, jeste da nametnemo naš stil igre. Onda neka se protivnici prilagođavaju nama i našoj igri. Nadam se da ćemo od početka dominirati i na taj način doći do pobede. Ova prva utakmica za mene je jako važna. U nju ćemo ući kao da je prva i poslednja. Raduje me što su i igrači shvatili značaj ogleda sa Vitezom”, priča Ješić.

jesic

Novi strateg Sarajeva imao je tek jedan trening sa svojim novim timom. Do susreta sa Vitežanima imaće još dva treninga, a to definitivno nije dovoljno da bi se promijenile neke stvari u taktičkom smislu.

“Iskreno prijatno sam iznenađen nakon prvog treninga i mog upoznavanja sa igračima. Brzo smo se razumeli. Već smo stvorili jedan odnos i atmosferu kao da sam tu duži period, a ne tek jedan dan. To je veoma važno u ovakvim situacijama kada do prve utakmice imate malo vremena. Gledao sam i utakmicu u Kupu protiv Zrinjskog, koja mi je dosta dobro došla. Rekao bih da je bila idealna za analizu svih vrlina i mana moje ekipe. No, to ćemo ostaviti za svlačionicu, ne bih o tome javno govorio”, završio je Ješić.

Susret desetog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Viteza igraće se u nedjelju na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” sa početkom u 15:30 sati.