Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ješić: Učinit ćemo sve da prođemo u polufinale

miodrag jesic antalija

Nogometaši Sarajeva sutra protiv ekipe Slobode na Koševu igraju četvrtfinalnu revanš utakmcu Kupa Bosne i Hercegovine.

U prvom susretu, odigranom prije sedam dana na Tušnju, aktualni prvak poražen je od lidera na tabeli sa 2:1.

Trener “bordo” tima Miodrag Ješić na pres konferenciji kazao je, da je u Tuzli odigrano prvo poluvrijeme u kojem je rezultat atkivan za obje ekipe.

– Mi ćemo sve učiniti da prođemo dalje i našim navijačima podarimo prolazak u polufinale. Utakmicu u Prijedoru smo podredili ovom susretu. Imali smo zgusnuti takmičarski period, u 13 dana ovo će nam biti peta utakmica, tako da smo htjeli da odmorimo neke igrače kako bi oni svježi dočekali sutrašnju utakmcu u kojoj želimo da ostavrimo cilj. Vidjeće se da li smo bili u pravu i da li smo pogodili – kazao je Ješić.

Srbijanski stručnjak se osvrnuo i na komentare pojedinih novinara prije i poslije utakmice protiv Rudara u Prijedoru.

On je kazao da novinarima “niko ne oduzima pravo da pišu i kritikuju, ali da niko nema pravo da koristi riječi koje on nije izgovorio”.

Ješić se nije složio s analizma pojedinih novinara da FK Sarajevo ima “seriju loših rezultata”. On smatara da je prerano da se iznose takve konstatacije nakon samo tri odigrane utakmice u kojim klub, po njegovom mišljenju, nije podbacio.

Prvotimac Sarajeva Edin Rustemović, kazao je da igrači spremno dočekuju Slobodu te da će pružiti maksimum.

– Igramo drugo poluvrijeme na našem terenu i pred našom publikom. Daćemo sve od sebe da prođemo dalje – izjavio je Rustemović.

Čatvrtfinalni revanš susret Kupa BiH Sarajevo – Sloboda igrat će se u utorak na stadionu “Asim Ferhatović Hase” s početkom u 18 sati, a glavnu sudac mača bit će Ognjen Valjić iz Banja Luke.