Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sprema se čistka

Jesu li Salihamidžiću odbrojani dani u direktorskoj fotelji Bayerna?

Hasan Salihamidžić
Foto: Twitter
Hasan Salihamidžić

Bild piše i to da je teško je zamisliti da bi Hoeness rekonstrukciju ekipe opet povjerio sadašnjem upravnom odboru koji predvode Kahn i Salihamidžić

Ne trese se samo stolica generalnog direktora Olivera Kahna, već je u opasnosti i sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Braco Salihamidžić. Barem tako danas pišu njemački mediji. Prema njemačkim medijima, Bracu bi na funkciji sportskog direktora mogao zamijeniti legendarni Arjen Robben.

Salihamidžić je došao na udar nakon katastrofalne sezone u kojoj je Bayern prema svemu sudeći ostao bez ijednog trofeja.

Nizozemac je u subotu bio gost na Allianz Areni gdje je gledao utakmicu između Bayerna i Leipziga (1:3).

Robben su s oduševljenjem dočekali navijači Bayerna, a kako javlja Sky, njega bi u budućnosti mogli mnogo češće gledati na Allianz Areni.

Prema reporteru Skya Uli Köhleru, Robben bi bio zanimljiv kandidat za funkciju sportskog direktora.

“On ima sve što vam treba. On nosi gen “mia san mia” kao nijedan drugi. On je pravi uzor. Veoma je jak u komunikaciji. Upravo to nedostaje Bayernu”, tvrdi poznati novinar.

Podsjećamo, Nizozemac je okačio kopačke o klin u ljeto 2021. i do danas nije imao pravog iskustva kao menadžer.

Istovremeno, Bild piše da se sprema najveća čistka u Bayernu u klupskoj istoriji, a počasni predsjednik Uli Hoeness (71) će lično preuzeti ovaj zadatak.

Legendarni Hoeness već godinama važi za “sivu” eminenciju i najutjecanijeg čovjeka u Bayernu, a odranije je poznato da je Salihamidžić njegov čovjek od povjerenja. Iako se zapravo povukao iz operativnog poslovanja, njegova riječ i dalje ima ogromnu težinu.

Bild piše i to da je teško je zamisliti da bi Hoeness rekonstrukciju ekipe opet povjerio sadašnjem upravnom odboru koji predvode Kahn i Salihamidžić.

Jedino na trenerskoj klupi vjerovatno neće biti promjena. Hoeness je i dalje veliki obožavatelj Tuchela, a trener Bayerna veoma cijeni legendarnog Ulija.