Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jordan kreirao kopačke za Neymara

michael-jordan

Michael Jordan simbol je NBA lige, dok su patike ‘Njegovog letećeg visočanstva’ simbol jednog vremena.

Popularne ‘Džordanke’ nose i oni koji ne igraju košarku, a koliko su značajne za kompaniju ‘Nike’ najbolje oslikava podatak da upravo Michaleova linija garderobe donosi najveći godišnji profit korporaciji iz Oregona gotovo deceniju unazad.

Iako će vjerovatno biti veliki broj onih kojima se ovaj potez neće svidjeti – napadač Barcelone i reprezentacije Brazila Neymar da Silva dobio je prve kopačke ‘Džordanke’.

Bivši igrač Santosa radio je zajedno sa Michaelom na dizajniranju kopački koje će nositi na Olimpijskim igrama u Brazilu narednog ljeta – nazvanih ‘Neymar X Jordan HyperVenom – a uručio ih mu je najbolji košarkaš svih vremena lično.

“Michael Jordan me je inspirisao da oduvijek težim savršenstvu i ultimativnom uspjehu, svime onime što je uradio u karijeri. Načinom na koji je trenirao, želeći da uvijek bude sve bolji i bolji. On je simbol veličine – nevejrovatan šampion i takmičar. Divim mu se”, rekao je Neymar.

Istovremeno, kompanija će izbaciti i čuveni retro ‘Air Jordan 5’ model posvećen kapitenu ‘Selecaa’.

“Uzbuđen sam jer Neymarov i moj brend otpočinju saradnju. Fan sam kreativnosti, stila i posvećenosti koju posjeduje fudbalska igra. On je poseban igrač i radujem se budućoj saradnji”, rekao je Jordan.