Italijanski fudbaler

Jorginho: Mama mi je pomogla da odaberem Chelsea

jorginho3333

Stvarno sam sretan mojim izborom da dođem u Chelsea

Italijanski fudbaler Jorginho otkrio je za britanske medije da mu je prilikom odabira između Chelsaja i Manchester Cityja pomogla mama te da se ne kaje što je došao u londonski klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

City je bio favorit u borbi za tadašnjeg veznog fudbalera Napolija. Međutim, Jorginho je na kraju odlučio da dođe u Chelsea, gdje ponovo sarađuje sa Mauriziom Sarrijem, trenerom koji ga je vodio i u Napoliju.

“Mnogo se stvari dešavalo i onda naravno sve se svodi na prioritete. Stvarno sam sretan mojim izborom da dođem u Chelsea. Šta se dogodilo, dogodilo se i sada sam sretan što sam ovdje“, kazao je Jorginho i dodao:

“Moja mama je imala veliki uticaj na moju odluku da dođem ovdje. Svaki put kada donosim odluke razgovaram sa mamom, a tako je bilo i ovoga puta. Moja mama je bila uz mene prilikom donošenja svake odluke.“

Jorginho se brzo snašao u Chelseaju. Bio je starter u 19 od 20 utakmica u Premier ligi i ističe da mu je kod odluke dosta pomogla činjenica da je klub preuzeo Sarri.

“Mislim da mi je lakše, jer znam kako radi i šta želi od mene na terenu. I zbog toga sam lakše odlučio da dođem ovamo. Mislim da je on već dosta stvari promijenio. Vidite da smo na terenu sve bolji, mada još uvijek imamo prostora za napedak. Moramo nastaviti da napredujemo, ali i da budemo čvrsto na zemlji i onda ko zna, nadamo se da ćemo nešto osvojiti“, optimista je Jorginho.

Jorginho je rođen u Brazilu, ali u Italiji živi od 15. godini. Prošao je mlađe kategorije Verone za koju je potpisao profesionalni ugovor 2010. godine. Nakon četiri odlične sezone 27-godišnji vezni fudbaler prešao je u Napoli, odakle je u ljeto 2018. otišao u Chelsea. Za “plavce“ je odigrao 22 takmičarske utakmice i postigao je dan gol. Za reprezentaciju Italije nastupio je 13 puta i jednom se upisao u strijelce.