Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

video poruka

Jorginho nakon UEFA-ine nagrade: Vrlo sam sretan

New Project – 2021-08-26T222108.340

Jorginho, igrač Chelseaja i reprezentativac Italije, posebno se zahvalio svima koji su mu na neki način pomogli da postigne ovaj veliki uspjeh

Vrlo sam sretan zbog osvojene nagrade, kazao je u video poruci, 29-godišnji Jorginho, igrač Chelseaja i reprezentativac Italije, nakon što je izabran za najboljeg fudbalera u Evropi za sezonu 2020/2021. godine u izboru Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), javlja Anadolu Agency (AA).

“Zdravo svima, jako mi je žao što ne mogu biti tamo u ovom važnom trenutku zbog ograničenja koja su nam svima poznata. Ne mogu biti tamo, ali želim kazati da sam jako zadovoljan ovom nagradom“, rekao je Jorginho.

Posebno se zahvalio svima koji su mu na neki način pomogli da postigne ovaj veliki uspjeh.

“Želio bih da se zahvalim svima koji su dali svoj doprinos da se ovo dogodi. Veliko hvala od srca svim ljudima koji su mi pomogli na tom putu, mojoj porodici, prijateljima, navijačima, saigračima, trenerima i jako sam sretan. Pozdrav svima”, kazao je Jorginho.

Jorginho je za najboljeg fudbalera u Evropi izabran na tradicionalnom izboru u organizaciji UEFA-e i Europa Sport Media (ESM), održanom prilikom ceremonije žrijeba Lige prvaka u Istanbulu u Turskoj.

Jorginho je iza sebe ostavio Kevina De Bruynea, fudbalera Manchester Cityja i N'Goloa Kantea saigrača iz Chelseaja.

Sakupio je ukupno 175 bodova, a drugo i treće mjesto zauzeli su veznjak Manchester Cityja i Belgije Kevin De Bruyne (167 bodova), te igrač Chelseaja i francuski reprezentativac N'Golo Kante (160 bodova).

Jorginho, igrač Chelseaja i reprezentativac Italije, postao je tek deseti igrač u historiji koji je osvojio Ligu prvaka i Evropsko prvenstvo u istoj sezoni. Igrao je u početnom sastavu Italije u svakoj utakmici na putu do titule pobjednika UEFA EURO 2020 i bio jedan od najboljih igrača Chelseaja prilikom osvajanja Lige prvaka.

Najboljeg fudbalera u Evropi za sezonu 2020/2021. birao je UEFA-in žiri kojeg sačinjavaju treneri timova učesnika Lige prvaka i Evropa lige u prošloj sezoni i 55 novinara (po jedan iz svake zemlje članice UEFA-e). Žiri je još izabrao i najbolju fudbalerku, kao i igrače po pozicijama u timu u minuloj sezoni Lige prvaka (u muškoj i ženskoj konkurenciji), te najbolje trenere na Starom kontinentu.

Titula najboljeg trenera u muškim timovima pripala je Thomasu Tuchelu, strategu Chelseaja.

U video poruci, 48-godišnji Tuchel je istakao da je radostan zbog nagrade.

“Žao mi je što ne mogu biti lično zbog ograničenja putovanja, ali jako smo zadovoljni što smo dobili nagradu. Prihvatam je u ime svog tima. Apsolutno sam oduševljen i zahvalan svima koji su nas podržali. Nadam se da se vidimo uskoro, čuvajte se i sve najbolje“, kazao je Tuchel.