Još 500 navijača Lecha doputovalo u Sarajevo

huligani vogosca

Navijači poljskog fudbalskog kluba Lech iz Poznana koji su sinoć učestvovali u neredima na Baščaršiji i Vogošći, neće biti deportovani iz Bosne i Hercegovine.

Lechovi navijači, koji su bili smješteni u hotelu Sunce u Vogošći, priključit će se svojim drugovima koji trenutno ulaze u Sarajevo, te će zajedno biti sporovedeni pod pratnjom policije ka stadionu Koševo.

Iz Operativnog centra MUP-a ZDK-a potvrđeno je da se jedna kolona s poljskim navijačima nalazi na području njihovog kantona i da putuje prema Sarajevu, da te nije zabilježen niti jedan incident. Kao ni tokom njihovog prolaska preko teritorija RS-a.

“Kolona je bez ikakvih incidenata prošla magistralnim putem na području Republike Srpske, a obezbjeđivali su je pripadnici CJB Doboj i MUP-a RS”, rekla je za N1 glasnogovornica CJB Doboj, Ljerka Stanimirović.

Kolonu čine pet autobusa, 15 kombija i preko 20 putničkih vozila.

Ne nasjedajte na provokacije

Poljski klub se oglasio na oficijelnoj stranici povodom sukoba njegovih navijača sa navijačima Sarajeva.

“Kako bi se osigurala sigurnost navijača Lecha koji su već u Sarajevu ili tek dolaze u ovaj grad, poručujemo im da ne reaguju na provokacije i nasilje lokalnih navijača”, saopćeno je na zvaničnoj stranici Lecha iz Poznana.

Očekuje se da večeras na Koševu goste bodri oko 800 njihovih najvatrenijih navijača.