Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Još jedan “bordo prijatelj” napustio brod koji tone

kantardzic
Ibraković, Salihbegović, Selimović, Kantardžić, i Musić

FK Sarajevo prolazi kroz vrlo turbulentan period. Bordo tim je trenutno na četvrtoj poziciji Lige za prvaka BiH sa 15 bodova zaostatka iza lidera Željezničara i bori se za plasman u Evropu.

Užasno loše proljeće na travnjaku, izazvalo je niz poteza van terena. Nakon Alena Hujića, šefa Borda direktora kluba, Udruženje navijača FK Sarajevo odlučilo se na bojkot utakmica Bordo tima, a sinoć je uslijedila nova ostavka. Ovaj put, brod koji tone napustio je Elvir Kantardžić, tehnički direktor kluba sa Koševa.

Kantardžićevu ostavku potvrdili su jutros iz FK Sarajevo, kao i da je ona usvojena.

“Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo usvojilo je ostavku tehničkog direktora Elvira Kantardžića, te on zaključno sa 10. aprilom prestaje sa svojim angažmanom u našem klubu.

Kantardžić je od 2013. do 2016. godine bio imenovan od Skupštine kluba na poziciju Potpredsjednika Fudbalskog kluba Sarajevo, a u pomenutom periodu naš klub je osvojio Kup Bosne i Hercegovine (2013/14.), te šampionsku titulu (2014/15.) i započeo je izgradnju Trening centra FK Sarajevo u naselju Butmir.

Od 2016. godine Skupština kluba povjerila je Kantardžiću mandat na poziciji tehničkog direktora i njegove radne aktivnosti bile su vezane za upravljanje Trening centrom u Butmiru, organizacija priprema prvog tima, te je u njegovoj nadležnosti bio angažman dobavljača sportske opreme, koji je od 2016. godine renomirana kompanija NIKE.

FK Sarajevo se zahvaljuje Kantardžiću na dropinosu u radu kluba u proteklim godinama”, stoji u zvaničnom očitovanju kluba objavljenom na zvaničnoj klupskoj web stranici.

Inače, Kantardžić je bio jedan od posljednjih (bivših) pripadnika Udruženja “Bordo prijatelji” u klubu sa Koševa.

Spomenuto Udruženje je napustio polovinom 2016. nakon što su iz istog od svojih predstavnika u klubu zatražili da se povuku sa pozicija. Kantardžić se tada odlučio ipak za poziciju. Prije Kantardžića iz “Bordo prijatelja” izbrisan je bivši direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Ceh čistke Bordo prijatelja iz kluba, tvrde dobro upućeni, platio je tadašnji predsjednik kluba Edis Kusturica, koji je dobio zadatak da skloni njihove eksponente, koji su tada, iako su imali samo jedan glas u Skupštini kluba, držali praktično većinu ključnih funkcija u klubu.

Pored Selimovića i Kantardžića, klupskim pozicijama su prodefilovali još i Avdo Salihbegović, Elvir Krajina, Maid Delić, Dino Čolaković, Sead Bašić…

Begić odabrao Bordo prijatelje da brane interes Sarajeva

Na prethodnim nogometnim izborima 2016, kada je Elvedin Dino Begić po svaku cijenu lovio novi mandat, saveznike je našao u članovima Udruženja Bordo prijatelji 1946.

Na tim je izborima u Izvršni odbor FSKS imenovan Maid Delić, član Bordo prijatelja, a Begićeva desna ruka u Saveza danas je Adi Džemidžić jedan od tvoraca Bordo prijatelja, kako ga je jednom intervju oslovio Sead Bašić, jedan od osnivača “UBP1946”.

Na tom prvom inicijalnom sastanku kada je rođena ideja Bordo prijatelja bio je i Mirza Muzurović, sin bivšeg selektora BiH Fuada Muzurovića, kojeg je Begić na kantonalnim izborima ugurao u Skupštinu NSBiH, gdje je legendrani Fuko podigao ruku za Begića.