Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelik: Imenovanje Skupštine GRAS-a u narednih sedam dana

Mirza_Celik – cin

Šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik kazao je da je u pauzi sjednice Skupštine održan Kolegij na kojoj je pozicija zahtijevala hitno održavanje sjednice kako bi se imenovali vršioci dužnosti predsjednika i članova Skupštine KJKP GRAS.

– Međutim, članovi Kolegija iz opozicije nisu podržali taj prijedlog iz njima poznatih razloga – kazao je Čelik.

Podsjetio je da je na prošloj sjednici donijet zaključak da se Haris Gušić razriješi s mjesta privremenog upravitelja GRAS-a i da se uvedu organi uprave koji bi pomogli u stabilizaciji tog preduzeća.

– Opozicija nije podržala da se u GRAS uvedu organi uprave, a njih pitajte zbog čega je to tako. U toku dana ćemo podnijeti zahtjev za održavanje hitne sjednice Skupštine i nadam se da će se ona održati u narednih sedam dana – kazao je Čelik.

Naglasio je da je za v.d. predsjednika Skupštine GRAS-a predložen Fadil Imamović, a za članove Luca Zečirović i Rahmija Hodžić.

Samostalni zastupnik Mirsad Pindžo kazao je da je pozicija tražila da se održi hitna sjednica Skupštine, ali da zajedno sa imenovanjem Skupštine GRAS-a bude smijenjen i sekretar Skupštine, a što je “nelegalno i mimo procedure”.