Fudbal

hrvatska

Još jedan igrač zagrebačkog Dinama zaražen koronavirusom

07/09/2020

Prvi slučaj koronavirusa u redovima Dinama dogodio se 19. avgusta uoči utakmice protiv Cluja u drugom pretkolu Lige prvaka. Srećom, tada je bila riječ o izoliranom slučaju, prenosi Hina

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u ponedjeljak je objavio kako je jedan od igrača pozitivan na COVID-19.

Iz kluba nisu otkrili o kojem se igraču radi, naglasivši kako u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog štaba Dinama.

“U skladu Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus,” poručili su iz Dinama.

“Prema procjeni liječničke službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog štaba Dinama. Klub će o svim daljnjim događanjima na vrijeme obavijestiti javnost,” dodali su iz Maksimira.

Prvi slučaj koronavirusa u redovima Dinama dogodio se 19. avgusta uoči utakmice protiv Cluja u drugom pretkolu Lige prvaka. Srećom, tada je bila riječ o izoliranom slučaju, prenosi Hina.

Dinamo iduću utakmicu ima 12. septembra kada gostuje na Poljudu, a nakon Hajduka “Modrima” predstoji okršaj protiv Ferencvarosa u 3. pretkolu Lige prvaka 16. septembra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.