INCIDENT na US OPENU

Ako je ovaj izračun tačan, sutkinja Clark sigurno nije glumila

sutkinja (1)

U komentarima na njegov status mnogi mu čestitaju, a oni koji se ne slažu s njegovim izračunom dali su svoje procjene, koji variraju od oko 85 do 100 kilometara na sat

Mnogi su ljubitelji tenisa i navijači Novaka Đokovića optužili sutkinju Lauru Clark da je “drama queen” gledajući njenu reakciju nakon što ju je najbolji teniser svijeta pogodio lopticom u vrat.

Đoković je s US Opena izbačen jer je na kraju prvog seta četvrtog kola protiv Pabla Carrena Buste, nervozan zbog izgubljenog breaka, napucao lopticu i tako slučajno pogodio linijsku sutkinju u vrat.

Ona je, neočekivano pogođena na bolno i osjetljivo mjesto, ispustila krik koji je odjeknuo praznim tribinama i srušila se. Đoković joj je odmah pritekao u pomoć ispričavajući se, ali to mu nije pomoglo.

Nakon duge rasprave s čelnicima turnira na mreži, oni su ga odlučili diskvalificirati s Grand Slama koji je osvojio tri puta.

To je pokrenulo val mržnje na društvenim mrežama prema sutkinji, ali hejteri očito ne znaju kako je kada te s četiri metra udaljenosti lopticom lansiranom iz reketa neočekivano pogodi ljutiti najbolji teniser svijeta. I to tako da ta loptica završi baš u vratu.

Jedan tviteraš pod imenom Bruno Bertoli je izračunao da je loptica koju je poslao Đoković sutkinju u vrat udarila brzinom od 130 kilometara na sat. U komentarima na njegov status mnogi mu čestitaju, a oni koji se ne slažu s njegovim izračunom dali su svoje procjene, koji variraju od oko 85 do 100 kilometara na sat.

“Sjajan posao, čovječe. Oni koji se sprdaju s ovim očito nikad nisu bili pogođeni teniskom lopticom jer bi znali koliko je to bolno. Posebno kada te pogodi u vrat!” napisao je jedan od komentatora.