Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

14. utrka

Jakub Kačmarek iz Poljske pobjednik biciklističke trke Beograd – Banjaluka

20200907_2_44239438_57966015_Web (1)

Crvenu majicu, kao najbolji sprinter, osvojio je Banjalučanin Dušan Kalaba, koji nastupa za reprezentaciju Srbije

Pobjednik 14. međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka je Jakub Kačmarek iz Poljske, član ekipe Mazovja srce, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vrlo sam srećan, ekipa je odradila odličan posao, radujem se sljedećoj trci. Organizacija je odlična, sve mi se svidjelo i sve je bilo na najvišem nivou”, rekao je Kačmarek novinarima nakon dodjele priznanja u Banjaluci, koje je održano nakon što su biciklisti vozili posljednju etapu od Dervente do Banjaluke.

Na današnjoj etapi najbolji je bio takođe Poljak, Silvester Janiševski iz ekipe Voster.

“Nismo dobro startali u ovoj trci, nismo imali dobru poziciju u prvoj etapi, željeli smo da dođemo do pobjede u posljednjoj etapi i u tome smo i uspjeli”, rekao je Janiševski.

Banjalučanin Dušan Kalaba koji nastupa za reprezentaciju Srbije osvojio je crvenu majicu koja je namijenjena najboljem sprinteru. Plava majica, namijenjena najboljem brdskom vozaču pripala je Miki Hemingu, a bijela majica, namijenjena najboljem vozaču do 23 godine pripala je Danilu Pronickiju.

Kalaba je nakon trke bio izuzetno srećan i zadovoljan što je uspio osvojiti crvenu majicu.

“Nakon druge etape imali smo veliku prednosti, ekipa je odradila dobar dio posla. Nadam se da ću sljedeće godine osvojiti još jednu majicu, žutu ili neku drugu”, rekao je Kalaba.

Biciklistička trka Beograd – Banjaluka i ove godine je vožena u četiri etape i takmičari su prešli ukupno 620 kilometara. Biciklisti su tokom četiri dana prošli kroz 11 gradova Srbije i Bosne i Hercegovine, entiteta Republike Srpske.

Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika Beograda, koji je prisustvovao posljednjoj etapi trke u Banjaluci, rekao je da će sljedeće godine takmičari voziti krug po Beogradu čime bi ova trka mogla dobiti još veći značaj i medijsku pažnju.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da su se u okviru 14. trke desila dva mala istorijska događaja.

“Prvi je da je Banjaluka imala predstavnika na pobjedničkom postolju, a drugi da se trka uopšte i desila u ovoj godini pandemije, jer je ovo jedan od rijetkih sportskih, pogotovo, međunarodnih događaja koji je održan”, kazao je Radojičić.