predvodila bi je koalicija "crno na bijelo"

Bošnjačka stranka predlaže manjinsku vladu u Crnoj Gori

raf

Predsjednik Rafet Husović predvodio je delegaciju Bošnjačke stranke u današnjim razgovorima sa rukovodstvom Demokratske Crne Gore o aktuelnim političkim dešavanjima

Bošnjačka stranka (BS) pozvala je na formiranje manjinske Vlade u Crnoj Gori koju bi predvodila opoziciona Demokratska Crna Gora, koalicija “Crno na bijelo” i manjinske partije, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Rafet Husović predvodio je delegaciju Bošnjačke stranke u današnjim razgovorima sa rukovodstvom Demokratske Crne Gore o aktuelnim političkim dešavanjima.

“Husović je kazao da se BS zalaže za manjinsku vladu, koju bi predvodile Demokrate, uz učešće koalicije “Crno na bijelo” i manjinskih partija. Ocijenjeno je da BS i Demokrate imaju dobru saradnju, koju će obje partije unaprijediti kroz jačanje odnosa i nastavak trasiranja evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore”, navodi se u saopštenju BS.

Kako se ističe, na sastanku je ocijenjeno da je zajednički prioritet obje partije stabilnost društva, ubrzanje reformi i nastavak spoljnopolitičkog puta Crne Gore. Navodi se i da su Demokrate istakle da se moraju uvažiti rezultati izbora, koji jasno ukazuju na to da treba formirati većinsku Vladu tri pobjedničke liste, koja ima pun legitimitet tih izbora, uz želju i potrebu da tu Vladu čine i manjinske partije bez kojih nema potpunog pomirenja.

“Učesnici sastanka saglasili su se da će se saradnja ta dva politička subjekta nastaviti, bez obzira na buduće pozicioniranje BS. Prozapadni i proevrpski put Crne Gore i jačanje vladavine prava ostaju prioritet i u narednom periodu”, navodi se.