Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pred polazak u Antaliju

Još jedno pojačanje za Rođene: S Nedimom Hadžićem u Velež stiže i Brazilac iz Gorice

hnk-gorica-Wallace Menezes dos Santos

Uz Hadžića u Mostar stiže i brazilski veznjak Wallace Menezes dos Santos, koji je posljednji angažman imao u hrvatskoj Gorici

Nedim Jusufbegović prije nekoliko dana je najavio da je Velež blizu dogovora s dva ili tri igrača, a sada se naziru i njihova imena.

Od jučer je poznato da će član Rođenih uskoro postati 23-godišnji napadač Nedim Hadžić, a uz njega će u klub stići i jedan Brazilac, piše Scsport.ba.

Naime, uz Hadžića u Mostar stiže i brazilski veznjak Wallace Menezes dos Santos, koji je posljednji angažman imao u hrvatskoj Gorici. Ponikao je u CS Sergipe-SE u domovini, gdje je igrao i za Maruinense iz kojeg prelazi u Austriju Lustenau. Član Gorice je od prošlog ljeta, a ove sezone je za fenjeraša hrvatskog prvenstva upisao pet nastupa.

Što se Hadžića tiče, on je i dalje zvanično član slovenačkog Radomlja, za koje je na 12 ovosezonskih utakmica postigao dva gola.

Podsjetimo, Hadžić je ponikao u Sarajevu, a kasnije je nastupao za juniore portugalskog Leixoesa, Mladost, Slaven Belupo i Slobodu. Fudbal karijere igrao je u timu iz Doboja kod Kaknja.