Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jose i Eva u martu će pred sudiju, da se pokušaju nagoditi

jose-mourinho-eva-carniero

Bivši menadžer Chelseaja Jose Mourinho i bivša liječnica Plavaca iz Londona Eva Carniero (42) suočit će se na sudu u martu, kako bi razgovarali o mogućoj nagodbi. U pitanju je slučaj koji je pokrenut nakon što je Mourinho potjerao doktoricu Carniero iz ljekarskog tima prve ekipe Chelseaja.

Ukoliko se ne uspiju nagoditi 7. marta, redovni sudski proces mogao bi započeti u julu ove godine.

Carneiro (42) je podnijela tužbu protiv kluba zbog nepotrebne smjene, a protiv Mourinha zbog spolne diskriminacije nakon što se obrušio na nju tokom i nakon utakmice Chelsea – Swansea (2:2) odigrane u avgustu prošle godine.

mourinho carneiro

Podsjećamo, tada je Mourinho doktoricu nazvao “naivnom i impulsivnom” nakon što je Eden Hazard izveden van terena da mu se ukaže pomoć, a Mourinho ostao sa samo devet igrača u polju, jer je jedan već ranije bio isključen. Nedugo nakon utakmice Mourinho je zabranio Evi Carniero da radi s prvim timom.

eva carneiro svadba

Eva je udala u novembru prošle godine za svog dugogodišnjeg dečka Jasona De Cartereta, a na listi zvanica nije bilo nikoga iz Chelseaja. Pozivnicu je dobio samo Mark Schwarzer, bivši golman Plavaca.