Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jose Mourinho raširio šal Manchester Uniteda na Old Trafordu (FOTO)

20160705_2_17877470_11958126_Web

Novi trener Manchester Uniteda Kose Mourinho, poznat i kao „Special One“, jutros je posjetio dom novog kluba „Old Trafford“ i pozirao pred novinarima sa navijačkim šalom kluba kojeg namjerava vratiti na vrh engleskog i evrpskog fudbala.

Nakon što je u svom stilu u raskopčanoj plavoj košulji i s ruksakom na leđima vozom jučer doputovao u Manchester, Mourinho je jutros na stadionu „Old Trafford“ i zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba popularnih “crvenih đavola“.

20160705_2_17877470_11958128_Web

Karizmatični Jose je već nakon 24 sata boravka u Manchesteru pobrao sve simpatije javnosti u tom gradu, ali i šire.

Jedan od najboljih svjetskih fudbalskih stručnjaka, Portugalac Mourino je u dosadašnjoj karijeri ostvario velike uspjehe vodeći velikane poput Portoa, Real Madrida i u dva navrata Chelseu, a u Manchester Unitedu ga najvjerovatnije očekuje najveći izazov da klub vrati na stare staze slave nakon proteklih nekoliko sezona u kojima su „crveni đavoli“ bili ništa više od prosječne premijerligaške ekipe.

mourinho

Prvijenac na klupi Manchester Uniteda Mourinhoo će imati na turniru u Kini 22. jula protiv Borussia Dortmunda, a tri dana kasnije na istom turniru će se sastati i sa ljutim gradskim rivalom Manchester Cityem, kojeg je također preuzeo novi trener i stari rival Pep Guardiola.