Fudbal

fk sarajevo

Jukić stigao na Koševe: Očekujemo da će biti jako važan igrač

23/01/2020

Kroz klubove i mladu reprezentaciju sarađivao sam sa šest prvotimaca Sarajeva

Potpisom ugovora u prostorijama kluba Ivan Jukić postao je novi član FK Sarajevo. Dvadesettrogodišnji Jukić na Koševo dolazi kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor u trajanju od dvije i po godine.

“Drago mi je što sam došao u Sarajevo. Kroz klubove i mladu reprezentaciju sarađivao sam sa šest prvotimaca Sarajeva. U narednom periodu dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja stručnog štaba”, kazao je Jukić.

“Nastavljamo sa dovođenjem mladih igrača. Jukić je bivši mladi reprezentativac koji je prethodno sarađivao sa šefom stručnog štaba FK Sarajevo, Vinkom Marinovićem. Stručni štab je upoznat sa kvalitetama Jukića, te smo sigurni da će u narednom periodu biti jako važan igrač na terenu”, izjavio je sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić.

Jukić je rođen 21. juna 1996. godine u Vitezu, a igra na poziciji krilnog napadača. Do sada je nastupao za Koronu Kielce, RNK Split, te omladinske selekcije RNK Split. Upisao je 5 nastupa za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a jedan nastup za U-18 reprezentaciju Hrvatske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.