Globus

"zovu me državnici"

Kolinda Grabar-Kitarović prvi put nakon gubitka izbora stala malo duže pred kamere

23/01/2020

Dakle, kad preuzme dužnost gospodin Milanović, ja ga neću ni kritikovati ni hvaliti ni komentarisati njegov rad

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se prvi put, nakon gubitka izbora, malo duže zadržala pred televizijskim kamerama i odgovarala je na pitanja novinara.

“Jučer i danas se osjećam iznimno dobro zato što ovako, među svojim kolegama, vidim koliko priznaju koliko sam toga napravila i poštuju u posljednjih pet godina. Posebno mi je bilo drago, jučer u Davosu, na panelu o Inicijativi triju mora koja ne samo da je zaživjela, nego zaista je jedna vrlo konkretna inicijativa, od koje Hrvatska može puno profitirati samo ako budemo pametni. Drugo, evo danas me toliko državnika pozvalo ‘daj se javi još, daj dođi malo do mene prije nego što odeš i nakon što odeš’ da bih mogla popuniti cijeli program do kraja mandata, ali naravno bit će tu i tamo još pokoji posjet, opraštanje s kolegama, ali ostajem, tu sam”, kazala je Grabar-Kitarović, a prenosi Dnevnik Nove TV.

Na pitanje novinara planira li ostati u politici ili se misli baviti nečim drugim, odgovorila je:

“A znate šta, iskreno da vam kažem, zaista sam fizički umorna nakon pet godina ovog intenzivnog rada i želim se najprije malo odmoriti jer ni jedno ljudsko biće fizički ne može bez odmora. I onda ću polako razmišljati. Imam toliko ponuda već.”

Dodala je da je jako puno toga primamljivo.

“Ali ono što sam rekla – u svakom slučaju radit ću u promociji hrvatskih interesa, neću se miješati u politiku predsjednika. Dakle, kad preuzme dužnost gospodin Milanović, ja ga neću ni kritikovati ni hvaliti ni komentarisati njegov rad. Ali ono što ću svakako nastaviti, na čemu ću nastaviti raditi na brendiranju Hrvatske, na promociji naših interesa, na rješavanju društvenih pitanja od zlostavljanja u Hrvatskoj općenito, ne samo u porodici, već u školama i drugdje, zaštita okoliša, čisti Jadran i slično”, objasnila je Grabar-Kitarović.

Navodi da ostaje u Hrvatskoj.

“Pa svakako ostajem. Pitaju me često za ured, ja sam mislila da neću uzeti ured, ali sad nekako razmišljam da treba ta neka baza ako želite raditi ozbiljan posao, a ja ne mogu sjediti negdje i ništa ne raditi. Ali pustite me još malo da se odmorim, da ovo sve prođe pa ćemo znati detalje”, kazala je Grabar-Kitarović.

Dodaje i da je spremna za primopredaju.

“Da, da, rade intenzivno. Gore su timovi. Mi smo odmah prepustili Vilu Prekrižje timu gospodina Milanovića i u razgovorima su operativnim s mojom predstojnicom Ureda, sve dogovaraju tako da vjerujem da neće biti nikakvih problema”, zaključila je Grabar-Kitarović boraveći na Svjetskom forumu o holokaustu u Jerusalemu, što je ujedno i njena posljednja zvanična posjeta kao predsjednice Hrvatske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.