Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Niko Janković

Junak Zrinjskog u pobjedi protiv Tobola: Gol posvećujem cijeloj Bosni i Hercegovini

jankovic zrinjski

“Nisam ja junak ja, nego cijela ekipa i da nije njih ne bih ni zabio gol. To uvijek može biti neko drugi, naravno drago mi je zbog pogotka. Ovaj gol posvećujem našem Sergeju Jakiroviću i cijeloj Bosni i Hercegovini kao i cijelom Mostaru”

Strijelac jedinog gola za pobjedu Zrinjskog nad Tobolom u okviru trećeg pretkola UEFA Konferencijske lige, Niko Janković, priznao je da i nije gađao za gol, ali je presretan zbog pobjede.

On je rekao kako je ustvari cili tim Zrinjskog zaslužan a ne samo on, a go je posvetio svima, prenosi BHRT.

“Nisam ja junak ja, nego cijela ekipa i da nije njih ne bih ni zabio gol. To uvijek može biti neko drugi, naravno drago mi je zbog pogotka. Ovaj gol posvećujem našem Sergeju Jakiroviću i cijeloj Bosni i Hercegovini kao i cijelom Mostaru.”

Najavio je pobjedu u uzvratnoj utakmici.

“U uzvratoj utakmici daćemo sve od sebe, ostavićemo srce na terenu. Idemo i gore pobijediti. Gdje god igramo idemo na pobjedu.”

Znat ćemo iza uzvrata jesmo li prošli u četvrto kolo, ali sigurno da smo sada bliži prolazu, jer imamo prednost, kazao je trener Sergej Jakirović.

“Pripremit ćemo se najbolje moguće, ali svjesni smo da i tamo moramo zabiti”, rekao je Jakirović nakon mostarske utakmice. Iako je pao samo jedan gol, i to kakav gol, bila je to sjajna utakmica u kojoj je Zrinjski došao do pobjede, iako je pola sata igrao s igračem manje.”

Bili smo hrabri, odvažni, agresivni, istakao je on.

“Žao mi je zbog tehničke izvedbe u prvom dijelu što nismo okrunili ona dva prodora Ćuže, ali nismo im ništa dozvoljavali da nama naprave. Presjekao nas je crveni karton, ali nismo gubili glavu i bili smo nagrađeni Nikinim golom, zaista fantastičnim golom iz kornera”, dodao je Jakirović.