Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

seria a

Juve u dramatičnoj završnici ostao u igri za Ligu prvaka

New Project (68)

Mnogi koji su komentirali snimku na društvenim mrežama, mišljenja su da je igrač Juventusa zapravo udario Perišića

Juventus je u utakmici pretposljednjeg kola Serie A na svom stadionu s 3:2 pobijedio prvaka Intera i tako je uoči zadnjeg kola zadržao šanse za plasman u Ligu prvaka iduće sezone.

Juve je poveo u 24. minuti golom Ronalda. Portugalcu je Handanovič obranio penal, ali je napadač Juvea odbijenu loptu spremio u mrežu.

Inter je izjednačio s bijele tačke u 35. minuti, a zabio je Lukaku. De Light je nagazio Lautara, a Belgijanac je bio siguran.

Juve je ipak otišao na odmor s prednošću nakon krasnog gola Cuadrada iz 45. minute.

U nastavku se Juve branio, posebno nakon što je u 55. minuti ostao s deset igrača jer je zbog dva žuta kartona vani morao Betancour.

U zadnjih pet minuta gledali smo pravu dramu. Inter je zabio, ali je sudac tražio VAR da provjeri je li sve bilo čisto i je li Lukaku faulirao Chiellinija. Nakon pregleda snimke priznao je gol Belgijancu, a Chiellini je požutio.

No, u 88. minuti je Ivan Perišić napravio faul za još jedan kazneni udarac, a Cuadrado je bio siguran s bijele tačke. Igrači Intera su protestirali smatrajući da nije bilo govora o penalu za Juve. Mnogi koji su komentirali snimku na društvenim mrežama, mišljenja su da je igrač Juventusa zapravo udario Perišića. Pogledajte i procijenite sami…

Evo i iz nekoliko uglova…

U 92. minuti je Brozović radi grubog faula na Cuadradu također dobio drugi žuti i morao je vani.

Konkurenti Juvea za elitno takmičenje Milan i Napoli igraju sutra: Milan doma protiv Cagliarija, a Napoli ide u Firenzu kod Fiorentine. U zadnjem kolu Juve igra kod Bologne, Milan ide u goste kod Atalante, koja je danas izborila Ligu prvaka, a Napoli protiv Verone.