Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Juventus bolji od Malmoa, Zenit remizirao sa Chelseajem

juventus – malmo – AA

Na meču Juventusa – Malmo na “Allianz“ stadionu u Torinu sudio je tim bosanskohercegovačkih arbitara, sa glavnim sudijom Irfanom Peljtom na čelu

Večeras je na rasporedu posljednje kolo grupne faze UEFA-ine Lige prvaka, a u prvom terminu su odigrani mečevi grupe “H“ u kojima je Juventus savladao švedsku ekipu Malmo FF, a Zenit i Chelsea su remizirali u izuzetno uzbudljivom meču, javlja Anadolu Agency (AA).

Juventus je na “Allianz“ stadionu u Torinu opravdao ulogu favorita i pobijedio švedskog prvaka Malmo rezultatom 1:0. Strijelac je bio Moise Kean.

Pravdu na terenu dijelio je tim bosanskohercegovačkih arbitara, sa glavnim sudijom Irfanom Peljtom na čelu.

Derbi kola u ovoj grupi su na “Gazprom Areni“ u Sankt Peterburgu odigrali Zenit i Chelsea. Londonski tim je bolje otvorio meč i poveo golom Time Wernera već u drugoj minuti meča, ali je ruski tim uspio preokrenuti krajem prvog poluvremena golovima Claudinha i Serdara Azmouna. Chelseao je u 82. minuti došao do izjednačenja, a gol je na Wernerovu asistenciju postigao Romelu Lukaku. Tri minute kasnije za novo vodstvo Chelseaja gol je postigao najbolji igrač utakmice Werner, a gol za konačni rezultat 3:3 postigao je Aleksandr Erokhim u sudijskoj nadoknadi

Juventus kao lider grupe i Chelsea kao drugoplasirani izborili su prolaz u dalju fazu Lige prvaka, dok će Zenit kao trećeplasirani iz grupe na proljeće igrati u UEFA-inoj Evropa ligi.

Večeras su na rasporedu i utakmice posljednjeg kola u preostale tri grupa elitnog UEFA-inog takmičenja. Utakmice počinju u 21 sat.