Fudbal

nema popusta

Juventus odredio cijenu za De Ligta

07/04/2020

U priču su se uključili brojni velikani koji su mislili da bi De Ligta mogli dobiti po sniženoj cijeni zbog njegovog niza slabijih igara, ali prevarili su se

Juventus je spreman prodati Matthijsa De Ligta, ali samo za cijenu koja mu je određena prema ugovoru, piše italijanski Tuttosport.

De Ligt je u Juventus stigao za 85 miliona eura iz Ajaxa i morao je odmah po dolasku uskočiti u prvu postavu jer se Giorgio Chiellini teško povrijedio.

Nije se najbolje snašao pa ga je Merih Demiral zamijenio u prvoj postavi, ali se i on povrijedio te je De Ligt ponovno silom prilika postao prva stoperska opcija, ali nije se uspio nametnuti kvalitetnim igrama.

U priču su se uključili brojni velikani koji su mislili da bi De Ligta mogli dobiti po sniženoj cijeni zbog njegovog niza slabijih igara, ali prevarili su se.

Holanđanin je po dolasku u Juventus potpisao ugovor prema kojem iz kluba može otići kad neto za njega plati 150 miliona eura, a Tuttosport piše kako su iz Juventusa potvrdili da je to cijena koja i dalje vrijedi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.