ostali rezultati danas

Testirano 14 osoba iz ZHK-a, zaprimljen jedan negativan nalaz

presica siroki (1)

Federalna uprava civilne zaštite započela je s dezinfekcijom Širokog Brijega u večernjim satima

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK), danas jučer je testirano ukupno 14 osoba s prostora tog kantona. Dosad je zaprimljen samo jedan negativan nalaz, a u ostali su u procesu obrade i bit će objavljeni tokom današnjeg dana – priopćeno je iz Štaba Civilne zaštite ZHK-a.

Do sada je 39 osoba s područja ZHK-a zaraženo koronavirusom.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ZHK-a, u samoizolaciji je 928 osoba, od čega su 112 osobe s područja Gruda, 174 ih se nalazi u Ljubuškom, 320 u Posušju i 322 osoba u Širokom Brijegu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je izvijestilo kako nije bilo kršenja odluka Štaba CZ ZHK-a u protekla 24 sata.

Na jučerašnjoj sjednici donesena je odluka o dopuštanju rada trgovinama bijelom tehnikom i namještajem, a benzinske stanice od danas mogu raditi svim danima najkasnije do 18 sati. Osobe starije od 65 godina od danas mogu od 8 do 12 sati radnim danima u ovoj sedmici otići do banaka i podići svoje pezije.

Također, dozvoljen je prijevoz djece u automobilima.

Na sjednici je dogovorena i nabava dodatne zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava.

-Apeliramo na sve penzionere ukoliko im banka dopušta neku drugu mogućnost podizanja penzije kao što je davanje punomoći, da maksimalno iscrpe sve druge mogućnosti kako bi zaštitili svoje zdravlje – ističu iz Štaba CZ ZHK-a.

Federalna uprava civilne zaštite započela je s dezinfekcijom Širokog Brijega u večernjim satima.

Broj operativnog centra je 121.