Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

amsterdam

Juventusovi huligani stigli naoružani šarafcigerima, sjekirama, palicama…

navijaci amsterdam (1)

Holandski mediji navode kao su domaćoj policiji pomogli italijanski “plavci” koji su prepoznali huligane i na vrijeme reagirali

Uoči prve utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka Ajax – Juventus, holandska policija privela je desetine navijača italijanskog kluba kod kojih su pronađeni noževi, razne palice, baklje i ostala pirotehnička sredstava, prenosi Hina.

Jedna grupa je privedena na stanici podzemne željeznice Weesperstraat, a druga ispred stadiona.

Holandski mediji navode kao su domaćoj policiji pomogli italijanski ‘plavci’ koji su prepoznali huligane i na vrijeme reagirali. Holandska policija objavila je snimke dijela arsenala zaplijenjenog kod uhapšenih italijanskih navijača, koji su spriječeni u pokušaju da ovako opremljeni dođu do Johan Cruyff Arene.

Italijanski MUP kasnije je potvrdio da je uhapšeno čak 120 italijanskih državljana.

Do gužve je došlo i ispred stadiona gdje su se navijači Ajaxa sukobili s policijom koja je morala koristiti vodene topove kako bi smirila domaće ultrase.

Dio navijača je na društvenim mrežama oštro kritizirao policiju koja je ‘nepotrebnom akcijom’ umalo izazvala paniku.

Policija je ogled Ajaxa i Juventusa označila utakmicom visokog rizika i oko stadiona i na glavnim mjestima u gradu su raspoređene jake snage. Policija je svugdje spremna. Na konjima, kombijima i oklopnim vozilima.