Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjajni Urugvajac

Kad on igra, Arsenal ne zna za poraz!

torreira_3

Navijači Arsenala već neko vrijeme slave svog novog trenera, Španca Unai Emeryja, koji je preporodio londonski klub i od avgusta ne zna za poraz

Već 19 utakmica Arsenal nije izgubio, te ima samo dva poraza ove sezone. Ali treba uzeti u obzir da su to bila prva dva meča gdje je tada neuigrani londonski klub igrao protiv prošlogodišnjih prvaka Manchester Cityja, te sjajnog Chelseaja kojem je parirao cijelu utakmicu.

Pored trenera Emeryja koji je pokazao sav raskoš svog taktičkog znanja, Arsenalovi navijači slave još jednog novog junaka – Urugvajca Lucasa Torreiru. Lucas je u lepršavu igru tima iz sjevernog Londona unio borbenost i žar, te se iz kola u kolo se isprofilisao kao jedno od najboljih pojačanja u posljednjih nekoliko sezona.

Za one koji vjeruju da će se tradicija nastaviti, i da Arsenal ni večeras neće izgubiti s Urugvajcem u ekipi, MOZZART na opciju X2 i 3+ nudi KVOTU 2.65.

Pogledajte na šta se sve večeras možete kladiti u duelu Uniteda i Arsenala.

Nakon pobjede u najvećem derbiju protiv Tottenhama, Arsenal je u sjajnoj poziciji. No, možda najveći test očekuje ih upravo večeras protiv Manchester Uniteda na Teatru snova.

Iako United ove sezone igra po sistemu toplo-hladno, može ih utješiti činjenica da Arsenal na Old Traffordu nije slavio već duže od 12 godina. Zadnji put su to učinili u septembru 2006. golom Adebayora u samoj završnici.

Čini se da bi ovo mogao biti dan kad će Arsenal konačno skinuti sa sebe peh gostovanja kod Uniteda, a MOZZART nudi KVOTU 2.70 na pobjedu Arsenala.

Sve ukazuje i na to da bi ovo trebala biti utakmica na kojoj će oba tima postići bar po jedan pogodak, budući da je Arsenal na svakoj gostujućoj utakmici primio i dao barem po jedan gol. Tome u prilog idu u koeficijenti ponuđeni za taj ishod.