Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kadeti BiH počinju nastup na EP-u: Njemačka je favorit za osvajanje turnira

kadti

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se sastaje sa selekcijom Njemačke u prvom kolu Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje je juče počelo u Hrvatskoj.

Izabranici selektora Sakiba Malkočevića na startu turnira sastaju se s favoritom u grupi, ali i na cijelom EP-u. No, u taboru BiH se ne predaju unaprijed i naglašavaju da će učiniti sve da prirede iznenađenje.

– Očekuje nas prvi meč na Euru i to protiv Njemačke koja je jedan od favorita za prvo mjesto na ovom takmičenju. Mi smo prošli težak put do ovog šampionata i sve ćemo učiniti da našu državu predstavimo u što boljem svjetlu. Prošle godine smo u Bakuu takođe u grupi igrali sa Njemačkom. Poraženi smo, ali nismo razočarali. Sada sa novom generacijom se ponovo sastajemo. Njemačka je favorit, ali mi ćemo pokušati da ih iznenadimo – kazao je Malkočević.

Njegov kolega na klupi selekcije Njemačke Christian Wuck naglasio je da očekuje tešku utakmicu.

– Očekuje nas teška utakmica protiv BiH koja će vjerovatno igrati defanzivno. Imaju veoma brze igrače u napadu pa možemo očekivati da igraju dugim loptama na njih i pokušat ćemo da nađemo rješenje za takvu igru – kazao je Wuck.

Susret u Kostreni počinje u 12 sati, a susret će prenositi Eurosport.