Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kadetkinje BiH poražene od Austrije i ostale bez šansi za plasman na EP

WU17_BIH_AUT

Ženska kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Etno selu Stanišići od Austrije s 3:0, u susretu drugog kola grupe 6 elitnog kruga kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Austrijanke su do prednosti došle u 52. minutu. Valentina Kroll je ubacila loptu u šesnaesterac bh. tima, a Julia Wagner glavom pogađa mrežu Iman Šljivo, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Nakon odlične akcije Austrije Jessica Frieser u 75. minuti pogađa za 2:0, a konačan rezultat postavila je Laura Wurzer u sudijskoj nadoknadi.

BiH je ovim porazom izgubila šanse za plasman na evropsko prvenstvo.

Selektor BiH Ilija Lucić izjavio je nakon meča da je Austrija zasluženo odnijela pobjedu, te da se bh. nogometašice sada trebaju pripremiti za meč protiv Turske.

– Austrijanke su zasluženo pobijedile. Moramo se odmoriti i pokušati da se spremimo za zadnju utakmicu s Turskom. Iako smo izgubili šanse za plasman na evropsko prvenstvo, naša je obaveza da na što bolji način predstavimo našu zemlju tom meču. U principu, ovo je realna slika, Poljska i Austrija su bili favoriti. Međutim, podbacili smo i nismo smjeli gubiti tolikom razlikom – rekao je Lucić.

U drugom susretu grupe, Poljska je s 2:0 pobijedila Tursku. Nakon dva kola Poljska ima šest bodova, Austrija četiri, Turska bod, a BiH je bez osvojenih bodova.

Posljednje kolo je na programu u nedjelju, 25. marta u 15 sati, a sastat će se BiH – Turska (Ugljevik) i Austrija – Poljska (Etno selo Stanišići).