Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kadetska nogometna reprezentacija BiH okupila se u Zenici

kadeti bih zenica

Kadetski nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru u Zenici gdje će se u naredna četiri dana pripremati za turnir Elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnici bh. kadetima u trećoj kvalifikacionoj grupi bit će Gruzija, Italija i Rusija.

Selektor Sakib Malkočević izjavio je da je poslije dvije pobjede u Crnoj Gori, koja je također učesnik Elitne runde kvalifikacija, atmosfera u ekipi podignuta na visok nivo. Dodaje da moraju ostati čvrsto na zemlji, kako bi se što bolje pripremili za tri teška ispita koja ih očekuju u Gruziji.

– Ulog je veliki za našu selekciju jer nikada nismo uspjeli da se plasiramo na veliko takmičenje, iako smo u dva navrata bili jako blizu. Ukazala nam se i treća šansa zahvaljujući ovoj kvalitetnoj generaciji igrača. Bitno nam je da svi budu zdravi. Analizirat ćemo protivnike i očekujem da budemo spremni za turnir – kazao je Malkočević.

Turnir Elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra se u Tbilisiju od 15. do 20. marta.

Osvrnuo se i na protivnike u grupi.

– Prvu utakmicu igramo sa Gruzijom koja će sigurno biti motivisana da se pokaže na domaćem terenu. Međutim, mnogo toga zavisi i od nas te moramo preuzeti odgovornost i dati svoj maksimum. Italija i Rusija su možda favoriti, ali i mi smo pokazali da se možemo nositi sa najjačim. Ne možemo ništa obećati, ali imamo pravo da se nadamo najboljem, a to je plasman na Evropski šampionat – dodao je.

Bh. kadeti će danas obavili jedan trening dok su sutra na rasporedu dva, u 10 i 16 sati. Za subotu je planiran samo popodnevni trening (16 sati), dok u nedjelju ujutro igrači i stručni štab kreću za Tbilisi.