Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kadetska nogometna reprezentacija BiH prvi put izborila plasman na EP

kadeti bih1234

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U17) izborila je plasman na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu uprkos današnjem porazu od Rusije rezultatom 2:1,.

U grupi 3 kvalifikacija za Euro mlade nade bh. fudbala su zauzele drugo mjesto sa šest bodova, što je bilo dovoljno za plasman u Azerbejdžan, gdje će turnir 16 selekcija biti odigran od 5. do 21. maja. U tri utakmice, kadeti su slavili pobjede protiv Gruzije i Italije uz današnji poraz protiv Rusije.

Prvi gol za Ruse na današnjem meču je postigao Latsevich u 12. minuti susreta, čime je krunisana bolja igra bh. protivnika.

Nedugo zatim, mladi bh. fudbaleri su konsolidovali redove i uspjeli nametnuti svoj ritam utakmice. Nagrada je stigla u 25. minuti susreta kada je Nedim Hadžić glavom postigao gol nakon sjajnog ubacivanja Ševkije Resića.

Do kraja meča je BiH bila ravnopravan protivnik Rusima, ali je favorit na ovom meču uspio doći do novog gola u 66. minuti preko Gruleva.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje mladih igrača BiH predvođenih selektorom Sakibom Malkočevićem.

Grupa 3 kvalifikacija za Euro U17:

1. Italija 3 6

2. Bosna i Hercegovina 3 6

3. Rusija 3 6

4. Gruzija 3 0