Kaka jednom rečenicom objasnio razliku između Ronalda i Messija

ronaldo – kaka – messi2

Cristiano Ronaldo peti put je proglašen najboljim nogometašem svijeta u izboru Francea Footballa.

Petom Zlatnom loptom izjednačio se sa svojim najvećim rivalom Lionelom Messijem.

“Ja sam najbolji nogometaš u istoriji”, poručio je Ronaldo u razgovoru za France Football i, naravno, pokrenuo lavinu proturječnih razmišljanja.

Leo Messi i Cristiano Ronaldo obilježili su posljednjih desetak nogometnih godina. Argentinac i Portugalac podijelili su sve Zlatne lopte od 2007, njihov je rivalitet odavno izašao iz gabarita običnog nogometnog nadmetanja, a kumulativno, dvojica genijalaca porušili su gotovo sve rekorde u evropskom klupskom nogometu.

Prošlo je deset godina otkako je neko drugi osim Ronalda i Messija osvojio Zlatnu loptu, a zadnja osoba koja je to učinila bila je brazilska legenda – čudesni majstor Kaka. Za mnoge posljednji romantik igre prije nego što je moderni nogomet otišao kvragu.

Brazilac je prisustvovao svečanoj dodjeli nagrada u Parizu, a nakon toga je podijelio svoje mišljenje o Ronaldovom i Messijevom suparništvu.

Kaka je odlično objasnio razliku između trenutno dva najbolja igrača na svijetu, rekavši sljedeće:

“Za mene je Messi genij, a Ronaldo je ikona modernog nogometa – kompletan igrač. Po meni je pošteno što su baš oni uzeli zadnjih 10 Zlatnih lopti”, diplomatski je rekao Kaka, a mišljenja smo da je u pravu.