Kakav Messi, kakav Ronaldo: Samo je Insigne upisao “double-double”

insigne napoli

Napoli već više od mjesec dana uspješno odolijeva napadima Juventusa na lidersku poziciju u italijanskoj Seriji A. Dva boda manjka Stara dama nikako da anulira, tačnije, Napoli nikako da kiksa.

Tim iz Napulja igra zaista sjajno, a jedan od ključnih igrača je Lorenzo Insigne.

U sinoćnjoj pobjedi na gostovanju kod Lazija (2:0) Insigne je došao do činka koji nema niti jedan igrač u Ligama petice.

Upisao je “double-double” kada su golovi i asistencije u pitanju, a pri tome je zabio i lijevom i desnom, asistirao i lijevom i desnom. Stigao je tako do brojke od 10 golova i 10 asistencija u Seriji A ove sezone. Jedini Italijan koji je ove sezone zabio više od Insignea u Seriji A je Eder iz Sampdorie. No, on je rođen u Brazilu.

Insigneov učinak u Seriji A ove sezone zaista je impresivan. U 22 utakmice kreirao je 47 šansi, oduzeo 34 puta protivniku loptu, asistirao 10 puta i zabio 10 puta.

Na listi strijela Serije A trenutno dijeli peto mjesto s Iličićem (Fiorentina), Kalinićem (Fiorentina) i Pavolettijem (Genoa). Njegov klupski kolega Gonzalo Higuain je neprikosnoven s 23 gola na čelu, a između nji su tri igrača s po 12 golova, Bacca (Milan), Eder (Sampdoria) i Dybala (Juventus).