Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Kakav posrtaj Ibrahimovića i njegove Švedske: Pali su protiv totalnih autsajdera

New Project – 2021-11-11T204357.167

Švedska je i dalje vodeća, ali je Španija može preskočiti ako pobijedi Grčku

Gruzija, koja je do zadnje utakmice kvalifikacija za SP imala samo četiri boda u sedam utakmica, senzacionalno je pobijedila Švedsku (2:0), vodeću reprezentaciju u grupi B.

Šveđani su k potpunim autsajderima, od kojih su imali čak 11 bodova više, došli kako bi očekivanom pobjedom zadržali prvo mjesto ispred Španije te tako prije zadnjeg kola bili na bod od direktnog plasmana na SP.

Međutim, Khvicha Kvaratskhelia je golovima u 61. i 77. minuti donio Gruziji pobjedu protiv ekipe predvođene Zlatanom Ibrahimovićem i tako do kraja zakuhao situaciju u grupi.

Švedska je i dalje vodeća, ali je Španija može preskočiti ako pobijedi Grčku u utakmici koja se od 20:45 igra u Atini. Ako pak tamo pobijede domaćini, oni ulaze u igru za barem drugo mjesto.

Za tri dana slijedi spektakl za prvo mjesto u Sevilli, gdje Zlatana i ekipu nakon današnjeg ogromnog kiksa čeka Španija, najteži protivnik za direktni odlazak na SP, dok u isto vrijeme Grčka dočekuje Kosovo.

Rusija je u grupi H sa šest komada ispratila Kiprane kući (6:0) i tako zadržala lidersku poziciju uoči zadnjeg kola i dvoboja sa Hrvatskom na Poljudu. Utakmica Hrvatske i Malte je u toku. Rusi imaju 22 boda i utakmicu više od Hrvatske koja je prije večerašnjih susreta imala 17 bodova.

Sjeverna Makedonija napravila je veliki korak ka baražu pobijedivši u gostima Armeniju (5:0). Njemačka je obavila u toj grupi J i direktno se plasirala u Katar, dok će se za baraž boriti Makedonci i Rumuni, koji večeras igraju protiv Islanda.