Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako je prije deceniju izgledao najmoćniji juniorski tim u BiH?

zrinjski-juniori22

Juniori Zrinjskog 2016. godine osvojili su po drugi put u historiji naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Prvu titulu mostarski klub osvojio je prije devet godina, sa vjerovatno svojom najboljom generacijom koja je dosad trenirala u Omladinskom pogonu ovog kluba.

Devet igrača iz prve šampionske generacije još uvijek je aktivno, a među njima i reprezentativci Bosne i Hercegovine Marin Aničić i Toni Šunjić. Aničić nastupa za Astanu, dok Šunjić nosi dres njemačkog Stuttgarta.

Najmlađi u generaciji Ivan Peko iz Zrinjskog je otišao u Dinamo, potom je nastupao za Lokomotivu i Široki Brijeg, da bi se prošle sezone vratio u Mostar. U Zrinjskom je još i Mile Pehar, s tim što on danas kao posuđen igrač nastupa za Olimpic.

U to vrijeme ponajbolji igrač juniorskog tima Plamića bio je Josip Suton koji se nakon godine seniorskog fudbala posvetio futsalu, i danas nastupa za Split Tommy i futsal reprezentaciju Hrvatske. Na malonogometnim terenima je i Vedran Marić koji je dres MNK Zrinjski zamijenio dresom MNK Mostar SG.

Aktivan je i Danijel Ćulum koji nastup za Drinu Zvornik u Prvoj ligi RS-a, a zabilježio je i nastupe za Travnik i GOŠK iz Gabele. U drugoligaškom društvu nastupaju Jablaničani Semir Čilić (Branitelj) i golman Jasmin Ramić (Igman).

Nastupe za seniorski tim zabilježili su Saša Dragičević, Toni Gagro i Deni Vlaho. Dragičević i Gagro kasnije su igrali za Branitelj, a Vlaho za Slogu iz Ljubuškog. Za Branitelj je nastupao i golman Igor Budimir. Dio tima bio je i danas uspješan mostarski advokat Adi Tvrtković.