Fudbal

sp 2022

Kalkukacije: Hrvatska može proći grupu i ako izgubi od Belgije

27/11/2022
Foto: Screenshot/Twitter

Kanada je ovim porazom izgubila sve izglede za prolazak grupe, a za osminu finala bore se Belgija, Maroko i Hrvatska

Hrvatskaje u 2. kolu grupe F Svjetskog prvenstva pobijedila Kanadu 4:1. Kanada je povela u 2. minuti preko Daviesa, ali je Hrvatska do poluvremena okrenula preko Kramarića u 36. i Livaje u 44. minuti. Pobjedu Hrvatske potvrdio je Kramarić u 70. minuti, a Majer je u nadoknadi zabio za 4:1.

U drugoj utakmici 2. kola ove grupe Maroko je ranije pobijedio Belgiju 2:0.

Kanada je ovim porazom izgubila sve izglede za prolazak grupe, a za osminu finala bore se Belgija, Maroko i Hrvatska. U zadnjem kolu u četvrtak (16:00) Hrvatska igra protiv Belgije, a Maroko protiv Kanade.

Hrvatskoj je za prolazak grupe dovoljan i bod protiv Belgije. U tom slučaju imala bi ih pet i samo bi Maroko mogao imati više bodova od Hrvatske, ali iz skupine prolaze najbolje dvije momčadi.

Hrvatska bi u zadnjem kolu mogla teoretski i izgubiti od Belgije, ali onda joj treba poraz Maroka protiv Kanade. Podsjetimo, prvi kriterij određivanja poretka u grupi je gol-razlika, onda broj postignutih golova i tek onda međusobni omjer.

Hrvatska na kraju takmičenja po skupinama može biti izjednačena samo s Marokom, s kojim je u 1. kolu odigrala 0:0. Ako bi te dvije ekipe završile s istim brojem bodova, istom gol-razlikom i istim brojem postignutih golova, konačni poredak određivao bi fair play kriterij.

Grupa u kojoj je Hrvatska se u osmini finala križa s onom u kojoj su Španija, Njemačka, Kostarika i Japan, piše Index.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.