Fudbal

kvalifikacije za sp

Kanađani drugi put u istoriji na SP-u

28/03/2022

Važne pobjede su ostvarile selekcije Amerike i Meksika, koje su sada blizu plasmana u Katar. SAD je slavio protiv Paname s 5:1, dok je Meksiko upisao minimalan trijumf od 1:0 u gostima protiv Hondurasa

Polako se kompletira lista učesnika Svjetskog prvenstva u Kataru, a nastup na smotri najboljih selekcija svijeta je noćas izborila i selekcija Kanade.

U posljednjem kolu kvalifikacija Kanada je sa ubjedljivih 4:0 savladala Jamajku i tako osigurala kartu za Katar, gdje će se takmičiti s ostalim najboljim selekcijama svijeta.

Strijelci za Kanadu su bili Larin, Buchanan, Hoilett, a tačku na meč je autogolom stavio Mariappa. Kanađani su se tako plasirali nakon 36 godina. Prvi (i jedini) put prije toga, to su napravili na SP-u 1986. godine.

Važne pobjede su ostvarile selekcije Amerike i Meksika, koje su sada blizu plasmana u Katar. SAD je slavio protiv Paname s 5:1, dok je Meksiko upisao minimalan trijumf od 1:0 u gostima protiv Hondurasa.

Ostalo je da se odigra još jedno kolo kvalifikacija.

Zasad su plasman na Mundijal u Katar izborilo 20 reprezentacija Njemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Engleska, Srbija, Španija, Švicarska, Nizozemska, Argentina, Iran, Južna Koreja, Japan, Saudijska Arabija, Urugvaj, Kanada i, naravno, domaćin Katar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.