Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kane o pobjedi nad Kolumbijom: Velika noć engelskog fudbala

Harry Kane

Nakon što su nakon izvođenja jedanaesteraca ispadali sa svjetskih prvenstava 1990. godine, 1998. i 2006. sinoć su fudbalski reprezentativci Engleske srušili ”negativnu tradiciju” i u osmini finala Mundijala u Rusiji poslije penal lutrije pobijedili Kolumbiju.

Tokom 120 minuta igre, tj. poslije produžetaka, rezultat je bio 1:1.

”Veliko olakšanje. Dobili smo još veće samopouzdanje, ali i navijači su počeli još više vjerovati u nas. Ipak, ostvarili smo tek dio cilja. Pred nama je još uvijek dug put”, izjavio je Harry Kane, napadač Engleske i trenutno prvi strijelac Mundijala u Rusiji, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) naglasio:

”Ponosan sam, jer smo se uspjeli vratiti i pokazati karakter nakon što smo nesretno primili gol u sudijskom vremenu utakmice. Iza nas je velika noć engleskog fudbala, jer je lijepo i što smo srušili negativnu tradiciju poslije izvođenja penala na svjetskim prvenstvima.”

Engleska će u subotu, 7. juna, u Samari od 16 sati protiv Švedske igrati susret četvrtfinala SP-a. U slučaju da pobijedi ”gordom albionu” protivnik u polufinalu bit će Hrvatska ili domaćin Rusija.