Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kapiten Liverpoola: Ne mogu uticati na Coutinhovu odluku

coutinho

Jordan Henderson, kapiten Liverpoola, kaže da je razgovarao s Philippeom Coutinhom o njegovoj trenutnoj situaciji, ali je istakao da ništa što kaže ne može pomoći, te da ne može uticati na njegovu odluku, javlja Anadolu Agency (AA).

edavno je Barcelona poslala Liverpoolu ponudu za Coutinha vrijednu 120 miliona eura (90 + 30), koju je klub s Anfielda odbio i još jednom naglasio da brazilski reprezentativac nije na prodaju. Coutinho je putem emaila obavijestio rukovodstvo kluba da želi preći u Barcu.

Nakon svega iz Liverpoola su saopštili da Coutinho zbog problema s leđima, u šta malo ko vjeruje, neće igrati na otvaranju sezone protiv Watfroda. Propustio je remi “redsa” 3:3, a sada neće igrati ni u prvoj utakmici play-offa za Ligu šampiona protiv Hoffenheima. Menadžer Jurgen Klopp u ponedjeljak je objasnio da je situacija ne promijenjena i da Coutinho nije na raspolaganju.

“Ovo je teška situacija za Coutinha i sve što kažem neće biti od pomoći. Želim da ostane, jer je igrač svjetske klase. Pitajte bilo koga u timu i svi će vam isto odgovoriti. Mislim da ne mogu uticati na situaciju, sve je do Coutinha i kluba. Razgovarao sam s Coutinhom, on je moj timski kolega, bliski smo i izuzetno ga poštujem”, kazao je Henderson pred večerašnju utakmicu sa Hoffenheimom.

Kapiten se potom okrenuo veoma važnom dvomeču koji bi Liverpool mogao vratiti u Ligu šampiona, nakon dvije sezone pauze.

“Naša fokusiranost neće biti poremećena zbog svih dešavanja oko Coutinha. Za nas je najveći fokus Hoffenheim. Držaćemo se zajedno i pobrinuti se da ostvarimo dobar rezultat. Moramo iskoristiti priliku i plasirati se u Ligu šampiona”, zaključio je Henderson.

Prva utakmica play-offa između Hoffenheima, debitanta na evropskoj sceni, i Liverpoola igraće se večeras na Rhein-Neckar areni sa početkom u 20.45 sati. Revanš će se igrati 23. augusta na Anfieldu.