Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kapiten Partizana pred potpisom za FK Sarajevo?

1842040_w2

Trener Sarajeva Miodrag Ješić želi da dovede zamjenika kapitena Partizana Stefana Babovića.

Naime, kako su sinoć prenijeli mediji u Bosni i Hercegovini, ”desetka” Partizana i zamjenik kapitena crno-bijelih Stefan Babović na pragu je prelaska u ekipu Sarajeva!

Navodno, klub sa Koševa i Babović su blizu dogovora i sve je izvjesnije da će se on pojaviti na prozivci ekipe Sarajeva 14. januara, za kada je zakazan početak priprema za nastavak sezone.

Razlog više za realizaciju ovog transfera je i činjenica da je aktuelni trener Sarajeva Miodrag Ješić, nekadašnji fudbaler i trener Partizana, koji je odlično upoznat sa Babovićevim kvalitetima i želi da ga ima u svom timu.

Kao što je poznato, Stefan Babović je tokom jeseni često bio na udaru nezadovoljnih navijača Partizana, čak je nakon meča sa Čukaričkim u Humskoj umalo došlo i do fizičkog obračuna, pa je nakon eliminacije crno-belih sa euro-scene, njegov rastanak sa Partizanom postao znatno realniji.

Inače, ekipa Sarajeva je prvi dio sezone u Premijer ligi BiH završila na petom mjestu sa 34 osvojena boda, šest manje od vodeće Slobode iz Tuzle.