Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Karačić: Vjerujem da se možemo suprotstaviti Sarajevu

zeljo vitez2

Nogometaši Viteza ovog vikenda u okviru 25. kola Premijer lige BiH dočekuju Fudbalski klub Sarajevo.

Bodovi bi mnogo značili objema ekipama, Vitezu u borbi za opstanak, a trećeplasiranom Sarajevu u borbi za vrh tabele, stoga su Vitežani svjesni težine predstojeće utakmice.

Šef struke Viteza Branko Karačić vjeruje da se njegov tim može suprotstaviti Sarajevu.

– Znamo šta Sarajevo predstavlja u Premijer ligi, aktualni je šampion i vjerojatno dolazi sa sigurnošću da će lagano osvojiti bodove u Vitezu. Bez obzira na poraz u Travniku, gdje smo emocionalno istrošeni, vjerujemo da se možemo suprotstaviti favoritu kao što je Sarajevo. Mislim da kvalitetnom, žustrom i agresivnom igrom možemo napraviti ugodno iznenađenje u nedjeljnoj utakmici – istakao je Karačić na današnjoj konferenciji za medije.

Odbranbeni igrač Viteza Marko Jevtić tekođer je optimističan pred predstojeći meč.

– Sigurno nas očekuje teška utakmica. Sarajevo je, s obzirom na trenutni plasman na tabeli i dobru formu u kojoj se nalaze, favorit u duelu protiv nas. Ali mi imamo obavezu da u svakoj utakmici do kraja idemo na tri boda jer samo tako možemo ostvariti naš cilj, a to je opstanak u ligi – izjavio je nogometaš.

Za nedjeljni meč Karačić će moći računati na sve igrače osim Đerića koji je obnovio raniju ozljedu prednje lože.

Utakmica između Viteza i Sarajeva će biti odigrana u nedjelju, 17. aprila na Gradskom stadionu u Vitezu, s početkom od 16.30 sati.