Premijer liga BiH

Karačić: Želimo odigrati kvalitetu utakmicu i pokušati doći do pozitivnog rezultata

karacic nk siroki fena (1)

Ovo je susjedski derbi i sigurno da ima posebnu važnost i draž

U 25. kolu m:tel Premijer lige BiH na stadionu Pecara sastaju se NK Široki Brijeg i HŠK Posušje. Toni Karačić koji je na početku ove sezone bio trener Širokog Brijega i dobro poznaje momčad protiv koje Posušje igra, najavio je kvalitetnu utakmicu u susjedskom derbiju.

Karačić je naglasio da je atmosfera u njegovoj momčadi dobra nakon pobjede u prošlom kolu protiv Željezničara.

– U tijeku priprema za ovu utakmicu protiv Širokog bilo je jako dobro raspoloženje i pripremali smo se kao i za svaku dosadašnju utakmicu. Ovo je susjedski derbi i sigurno da ima posebnu važnost i draž. Nadamo se da ćemo u Širokom Brijegu prezentirati kvalitetnu utakmicu i pokušati doći do pozitivnog rezultata. Imamo određenih problema s ozljedama, ali do utakmice ima još nekoliko treninga i nakon toga će nam sve biti jasnije – kazao je Karačić i dodao da za utakmicu zbog kartona Lauš neće biti na raspolaganju momčadi Posušja.

Kapetan momčadi Davor Landeka se na početku još jednom ispričao navijačima Posušja za težak poraz protiv Sarajeva i naglasio kako će raditi na tome da se onakva utakmica više ne ponovi, a za Široki je najavio borbu za dobar rezultat i bodove.

– Navijači su pokazali na prošloj utakmici svojim dolaskom i podrškom koliko vole ovaj klub i koliko im ovo sve znači i puno nam je lakše igrati kada imamo njihovu podršku. Protiv Širokog nas očekuje teška utakmica jer za nas nema lagane utakmice u ovom prvenstvu i svaki bod nam je jako bitan. Pripremamo se kvalitetno i atmosfera je jako dobra nakon pobjede protiv Željezničara. Pozivam navijače da u Široki Brijeg dođu u što većem broju i podrže nas da dođemo do pozitivnog rezultata – naglasio je Landeka u najavi utakmice protiv Širokog Brijega na Pecari.

Karačić se osvrnuo i na momčad Širokog Brijega i njihovu igru u proteklim utakmicama, kazavši kako nisu imali dovoljno sportske sreće.

– Pratio sam utakmice Širokog i mogu reći da su igrali dosta kvalitetno, ali ih rezultat nije nagradio. Zaslužili su svojom igrom znatno bolje rezultate i imaju još teoretske izglede za plasman u Europu. Ove utakmice su uvijek utakmice za prestiž i nose određeni naboj u kojem igrači imaju dodatni motiv da pokažu dobru igru u takvim utakmicama. Očekujem dobar Široki i da odigramo kvalitetnu utakmicu kako bismo ubilježili pozitivan rezultat – naglasio je Toni Karačić, trener HŠK Posušje.

Utakmica između NK Široki Brijeg i HŠK Posušje igra se u nedjelju s početkom u 19 sati na stadionu Pecara.