Karadžić: Albanski premijer je gospodin čovjek

tomislav karadzic

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić pohvalio je premijera Albanije Edija Ramu, kazavši kako je stojički podnio poraz nakon utakmice Kvalifikacija za EP u Francuskoj.

Karadžić je u društvu Rame i prvog čovjeka Nogometnog saveza Albanije Armanda Duke gledao utakmicu, u kojoj je Srbija pobijedila u gostima s 2:0.

“Rama je gospodin čovjek. Tražio je da se sa mnom slika na poluvremenu. Čestitao mi je nakon utakmice, i kazao da je to fudbal, stojički je sve podnio”, rekao je Karadžić novinarima u Elbasanu.

“Poraz im je teško pao jer bi se sa remijem plasirali na Evropsko prvenstvo. Sada im je taj put mnogo otežan”, naveo je Karadžić.

Kada je riječ o tekućim kvalifikacijama, Karadžić je kazao da bi srpskom fudbalu bilo mnogo bolje da se nije desio incident na prvoj utakmici Albanije i Srbije, koji je prekinut kada se nad terenom pojavio dron sa zastavom “velike Albanije”.

“Treba svi da se opametimo. Da nije bilo drona u Beogradu, očito je da bi srpskom fudbalu i svima nama bilo mnogo bolje. Ova pobjeda je više od igre i fudbala, slavili su ljudi u Srbiji, Makedoniji, na Kosovu. Ovaj rezultat ne smije da uzrokuje euforiju, treba da se spremimo za Portugal, da pokušamo da napunimo stadion i potvrdimo rezultat i priču da idemo naprijed”, rekao je Karadžić.